Ce spun altii despre noi


Ziarul Evenimentul

Reţetele vechi au fost şi baza unei afaceri pornite de familia Socea din comuna nemţeană Rediu. Ei au mizat pe tradiţie şi au câştigat – au clienţi în toată ţara şi în străinătate pentru dulceţuri, murături, băuturi de casă, dar şi sarmale şi preparate tradiţionale din carne. Au peste 100 de produse pe care le pregătesc, unele în cantităţi limitate, doar pentru cei apropiaţi. Totul este preparat cu migală, cu ingrediente naturale, pe lemne de foc şi după reţete autentice.

Citeste articolul


Iuliana Tudor

In inima Moldovei, in judetul Neamt, intr-un sat numit Poloboc, Cristina Socea si sotul acesteia prepara o multime de bunatati traditionale, precum dulceata, siropuri, zacusta, muraturi, cozonaci, pe care le vand apoi pe internet. Retetele originale provin dintr-o carte de bucate foarte veche, dar sunt adaptate zilelor noastre. “Respectand traditia te respecti pe tine insuti”, spune Cristina Socea, care ne-a vorbit in cadrul unui interviu despre afacerea dansei cu produse traditionale.

Citeste articolul


TVR +

Aţi auzit de dulciurile raw vegan sau de săpunuri făcute acasă, din produse naturale? Ştiţi care sunt cele mai bune locuri de unde vă puteţi cumpăra carnea şi mierea de albine? Emisiunea vine cu numeroase sfaturi şi găseşte cei mai buni producători care, la rândul lor, cred că „ne bazăm pe dragostea faţă de natură”.

Vezi video


TVR

40 de Mucenici, sfinţişori şi pahare cu rachiu. Semnificaţii, tradiţii şi reţete. Sărbătoare creştină, marcată în 9 martie şi în calendarul popular ca început al anului agricol, Ziua Mucenicilor încheie capricioasele zile ale babelor lăsând loc mai caldelor zile ale moşilor. Tradiţional, de Măcinici se curăţă casa, se alungă gerul, femeile coc 40 de sfinţişori din aluat şi bărbaţii beau câte 40, sau 44, de pahare cu rachiu.

Vezi articolul


imperialtransilvania.com

Descoperiți delicioasele bunătăți de casă ale doamnei Cristina. Cristina este o femeie care s-a născut și a crescut la țară și astfel a păstrat o legătură strânsă cu valorile tradiționale ale poporului român. Ea încearcă să le țină în viață prin munca ei. Într-o lume care este în mod constant pe fugă, rar mai vedem pe cineva care să-și ia timp și să depună efortul pentru a face ceva de calitate. Dar, din păcate, fără această investiție, rezultatele sunt mai puțin dezirabile.

Vezi articolul


Stirile Pro TV

Au dormit in gara, insa acum exporta dulceata, sarmale si tuica pana in Japonia. "Intr-o zi am vandut de 5.000 de euro" La 18 ani a plecat in Italia cu gandul sa isi cumpere o casa si o masina. A dormit in gara, s-a incalzit la gura de metrou insa a muncit din greu si a reusit. In doar cinci ani a strans o mica avere si si-a intemeiat o familie.

Vezi video


TVR Plus

„E atât de multă bulversare pe piaţa asta încât omul are nevoie de o consiliere, iar TVR 2 poate face asta”, spune Bogdan Ghiţulescu producătorul emisiunii. Astfel că „Natură şi sănătate” încearcă, prin toate reportajele şi interviurile pe care le difuzează, să prezinte toate faţetele unui stil de viaţă sănătos. De la avantajele consumului mierii de albine, până la agricultură bio şi creşterea fără îngrăşăminte a animalelor, telespectatorul descoperă, după cum spune Bogdan, că „emisiunea este un bun îndrumar şi un pas faţă de schimbarea de care am avea nevoie”.

Vezi emisiunea


Kanal D

Gospodinele din Moldova nu stau o clipa zilele acestea. Va arata si dumneavoastra cum sa preparati celebrele sarmalute, chisca, toba, delicioasii carnati si usriasii cozonaci... Bun venit in gospodaria doamnei Cristina. Din cuptorul gospodinei din comuna Rediu vor pleca spre dumneavoastra trei preparate demne de un ospat de Craciun: primii pe lista sunt pufosii si deliciosii cozonaci...

Vezi video


DIGI 24

În mica făbricuță din satul Poloboc, șase bucătărese în frunte cu proprietara muncesc de zor la dulceața de cireșe amare care trebuie să ajungă în America. Fructele sunt proaspete, așa că trebuie curățate repede de sâmburi. Totul se face manual și cu mare atenție. Secretul acestei rețete de succes constă în faptul că totul se fierbe în cantități cât mai mici și obigatoriu, la foc de lemne. Pentru un gust autentic doamna Cristina respectă cu sfințenie, rețetele alese dintr-o carte de bucate, veche de opt decenii.

Vezi stirea completa


TVR Plus

„A doua emigrare” prezintă problemele românilor care – după ce au emigrat în alte ţări – se reîntorc acum în ţară. Revenirea după o absenţă lungă pune serioase probleme de reintegrare în sânul unei comunităţi care a mers mai departe şi a unui sistem de care, fie au „fugit”, fie le ridică bariere la revenire. După ce au luptat să se adapteze şi să supravieţuiască unui alt sistem străin din ţara în care au lucrat, în România trebuie să treacă printr-un alt proces de reîntegrare, o a doua emigrare.

Vezi emisiunea


Nasul TV

Ne incapatinam sa sprijinim investitorii corecti cu acest popor, investitorii care creeaza plus valoare, care creeaza locuri de munca, care aduc bani la buget. Doamna Cristina Socea si domnul Daniel Socea. O familie de producatori de bunatati. Emisiunea prezinta povestea de succes a acestor investitori.

Vezi emisiunea


Radio Iasi

După trei rătăciri şi mai multe peripeţii am ajuns la Rediu, în judeţul Neamţ, în dealul dulceţurilor miraculoase ale doamnei Cristina. Am fost întâmpinaţi cu zâmbete generoase şi căldură, nu doar sufletească ci şi în sobiţele mici şi cochete din fabrica soţilor Socea.Daniel şi Cristina Socea sunt o familie model, un mic univers în care orice lucru, oricât e mărunt ar fi, se face cu pasiune şi cu responsabilitate. După aproape 4 ani de Bunătăţi Tradiţionale Cristina, soţii Socea au ajuns să livreze produse tradiţionale chiar şi în Japonia sau Nouă Zeelandă, iar cea mai mare comandă a fost în Franţa: 11 mii de borcane de dulceaţă.

Vezi articolul complet


Kanal D

Comenzi sunt in toata Europa, mai ales acum cand se apropie Sfintele Paste. Este afacerea pe care sotii Socea din Moldova au pornit-o de la un cuptor pe lemne. Dintr-o bucatarie din Rediu (Neamt) pleaca unul dupa altul colete in toata lumea. Pachetele sunt pline ochi cu de toate, ca in vremea copilariei. Va intrebati poate ce au produsele lor de au un succes urias: Ei bine, sunt facute dupa retete mostenite inca de la strabuni, pe care ni le dezvaluie si noua.

Vezi video


Pro TV

De la cateva borcanele cu dulceata de cirese, trandafiri sau capsuni si patru plite mostenite de la bunica, o romanca din Neamt a devenit stapana peste o afacere cu un potential imens. Vinde si-n tara, dar mai ales in Vest, produse traditionale, iar magazinele care-i accepta marfa au incasari-record. La Paris, de exemplu, a dat dulceata, sirop si zacusca de 5.000 de euro intr-o zi. Acum viseaza la alte doua puncte de desfacere pe piata europeana: in Italia si In Belgia.

Vezi stirea completa


TVR

In aceasta perioada e forfota mare in casa familiei Socea din Neamt. Se lucreaza de zor la prepararea cozonacilor. Nu mai putin de 1000 cozonaci umpluti cu nuca sau rahat urmeaza sa fie trimisi romanilor din strainatate pentru masa de Craciun. Cuptorul incins cu lemne este un secret pentru ca aluatul sa prinda la final un gust de neuitat. De 4 ani de cand au inceput afacerea, sotii Socea si-au castigat numerosi clienti. Majoritatea sunt romani stabiliti in Italia, Austria si Germania. 

Vezi video


buburuzabuz.wordpress.com

Dupa cum stii, am fost plecata acasa, la Piatra Neamt, pentru cateva zile. Vreo 5. Si am trait in aceste 5 zile cat intr-o luna si jumatate, atat de multe am facut. Si m-am intalnit si cu Oameni dragi mie, care mi-au dat energie pozitiva cat pentru jumatate de an, sa-mi ajunga :) . Am multe sa iti povestesc. Azi, incep cu Doamna Cristina, care face Bunatati de Casa.

Vezi articolul


eva.ro

O astfel de delicatesa naturala poate face cat zece prajituri… Mai ales daca ar fi o dulceata de trandafir, de zmeura sau poate de afine. La fel de buna este si dulceata de nuci, ce poate fi servita la un cocktail, sau la o petrecere intima. Unul din magazinele cu renume este dulceturitraditionalecristina.ro …, care astazi se numeste Bunatati de casa Cristina.

Vezi stirea


kudika.ro

Turte moldovenesti cu nuca. Aceasta reteta este oferita de Cristina, o gospodina din orasul Piatra Neamt, pentru care mancarea naturala este sfanta. Turtele se prepara din faina, apa si sare. Se face un aluat dupa care se intinde o foaie foarte subtire cu sucitorul, se taie in forme rotunde…

Vezi articolul complet


unica.ro

Zacusca de hribi, o delicatesă din Moldova. Mâncarea cu hribi e delicioasă. Pentru cine nu ştie ce sunt aceia, trebuie să amintim că e o specie de ciuperci comestibile care trebuie să aibă musia piciorul alb şi pălărie brună sau gălbuie. Regionalismele sună cam aşa: burete, pitoancă, ghebe…

Vezi articolul

Dulceaţa de trandafir, o delicatesă rafinată. De câte ori o gust, simt că nu am mai mâncat niciodată ceva mai bun pe lume. E aromată, e parfumată şi peste toate îmi aminteşte de colpilărie. Trandafirul este cunoscut în lumea întreaga ca un simbol al dragostei, însă este şi o mană cerească pentru sănătatea ta.

Vezi articolul

Dulceaţa tradiţională, cel mai bun înlocuitor al unei ciocolate din supermarket. Cui nu îi place să se „afunde” într-un borcan cu dulceaţă aromată? Aceasta este uneori metoda cea mai bună pentru a-ţi satisface pofta de ceva dulce… Azi, putem cumpăra din magazinele cu produse tradiţionale borcane cu gemuri şi dulceţuri de calitate, fără trucaje cu numeroşi conservanţi sau arome artificiale…

Vezi articolul

Vine Paştele, ia-ţi reţeta de cozonac de casă, cu ingrediente naturale. Ne plac cozonacii de casă mult mai mult decât cei moderni, industriali, ce ascund o mare conservabilitate de la aditivi alimentari deloc buni pentru sănătate. Am ales o reţetă pentru cozonacii de casă de la Cristina, o bucătăreasă pricepută din Moldova…

Vezi articolul


zf.ro

O antreprenoare din Neamţ a trimis 10.000 de borcane de dulceaţă şi zacuscă în Franţa. Cristina Socea, 36 de ani, o antreprenoare din comuna Rediu, judeţul Neamţ, s-a întors în România după ce a lucrat timp de cinci ani în străinătate, iar după ce şi-a încercat norocul în comerţ şi agricultură, în anul 2011 a pus bazele unei mici fabrici de dulceţuri.

Vezi stirea completa


agriculturae.ro

Dulceturi Traditionale Cristina. In inima Moldovei, in judetul Neamt, din mainile doamnei Cristina, o bucatareasa desavarsita, ies aceste delicatese facute cu multa dragoste, care ne aduc aminte de gustul copilariei si al vacantelor petrecute la bunici.

Vezi articolul complet