Dulceata de merisoare este sanatate pura. Cu gustul ei dulce acrisor si cu parfumul fructelor de padure, dulceata de merisoare se poate folosi simpla, in nenumerate feluri de prajituri sau se pot face sosuri fine pentru friptura.
Merisoarele sau afinele rosii, cum mai sunt cunoscute, cresc in zonele montane, nepoluate, la altitudini de peste 1300 metri. De ce sa urcam atat de sus pentru a le culege? Pentru ca au un continut foarte ridicat de antioxidanti si sunt recunoscute la nivel mondial pentru actiunea lor bactericida, antiinfectioasa si antiinflamatoare. Merisoarele contin vitamine ( retinol, acid ascorbic, tocoferol, niacina, piridoxina) si minerale (potasiu, fosfor, calciu), fibre, flavonoide, fenoli si acizi grasi esentiali Omega 3, 6 si 9. Fiind veritabile antibiotice naturale, merisoarele au importante beneficii anticancer, inhiband dezvoltarea celulelor canceroase. Studiile au aratat ca un consum regulat de suc de merisoare poate ajuta la exterminarea bacteriei Helicobacter Pylori, ce poate provoca ulcer si chiar cancer la stomac. Merisoarele au grija si de inima noastra, prevenind bolile cardiovasculare prin restabilirea nivelului normal al colesterolului. Un anumit compus din merisoare, proantocianidina, previne formarea placii dentare si aparitia cariilor, fiind inclus in produsele de igiena dentara pentru prevenirea paradontozei. Proantocianidina are de asemenea capacitatea extraordinara de a actiona ca o bariera impotriva bacteriilor ce afecteaza tractul urinar sucul de merisoare este recomandat de medicina naturista pentru tratarea cistitelor si a altor afectiuni ale tractului urinar, avand totodata efect antiinflamator si dezinfectant.
Specificatii | |
Mod de ambalare | Borcan de 360gr |