Ingrediente: faina alba de grau, faina de secara, maia de secara, seminte de floarea soarelui, in, susan, sare.
Paine integrala cu maia ,coapta pe vatra.
De-a lungul timpului, fiind pasionata de bucatarie, am studiat, testat si am descoperit retete de paine cu maia. O paine pe care nu am mai mancat-o niciodata. Aceasta este facuta doar din faina, apa, sare si multa rabdare. Pentru maia a fost nevoie 15 zile de rabdare si munca. Cum aceasta paine are un timp de dospire destul de lung, de 18 ore, m-am gandit ca nu oricine are rabdarea si timpul necesar prepararii acesteia. Fiind una dintre cele mai sanatoase si gustoase paini la momentul actual as vrea sa impartasesc cu voi gustul deosebit al acesteia. Daca painea normala se intaraste in cateva zile, aceesta paine are un termen de pastrare mult mai lung. Poate ramane proaspata si fara sa-si schimbe gustul chiar si 10 zile.
Termenul de garanție
În societățile tradiționale femeile coceau pâine o dată pe săptămână, unele chiar mai rar, iar pâinea rezultată era consumată în fiecare zi până la următoarea coacere, fără să beneficieze de condiții speciale de depozitare (frigidere, congelatoare). Pâinea cu maia conține doar trei ingrediente: apă, făina și sare și cu toate acestea unele pâini artizanale pot rezista chiar și câteva săptămâni fără să se strice, spre deosebire de pâinea cu drojdie, care e bună proaspăt scoasă din cuptor, însă a doua zi și-a pierdut mult din gust, urmând apoi ca în câteva zile să se strice de tot.
Indicele glicemic
Pâinea cu maia are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie și este astfel o alegere mai bună pentru persoanele diabetice.
Glutenul
Pentru cei cu intoleranță la gluten, dar și pentru copiii mici cărora nu li se recomandă încă produse cu gluten, pâinea cu maia este o alternativă potrivită pentru că prin fermentația cu maia proteinele din gluten sunt dezactivate parțial sau chiar total.
Acidul fitic
Maiua neutralizează acidul fitic din cereale, acid care este responsabil cu impiedicarea absorbției minerarelor de către corpul uman. Astfel, minerale precum fierul, zincul și magneziul din cerealele integrale sunt mai ușor asimilate și deci pâinea este mult mai nutritivă.
Probioticele
Pâinea dospită cu maia ajută la repopularea tractului intestinal cu bacterii bune, îmbunătățind astfel digestia și spre deosebire de drojdia comercială, maiaua nu favorizează dezvoltarea candidei în organism.
Pinea va pleca in aceeasi zi in care este coapta si va ajunge a doua zi.
Specificatii | |
Mod de ambalare | 700g |